AKKAYA, ZORUNLU EĞİTİM 28 ŞUBAT BAKİYESİDİR”

AKKAYA,  ZORUNLU EĞİTİM 28 ŞUBAT BAKİYESİDİR”

Havran ilçesi Memur - Sen ilçe Başkanı Seyfullah Akkaya, 8 Yıllık Kesintisiz Zorunlu Eğitim 28 Şubat Bakiyesidir. Bu garabet, bir an önce ortadan kaldırılmalıdır” dedi.






Havran
ilçesi Memur - Sen ilçe Başkanı Seyfullah Akkaya, 8 Yıllık Kesintisiz Zorunlu Eğitim 28 Şubat Bakiyesidir. Bu garabet, bir an önce ortadan kaldırılmalıdır” dedi.

Memur - Sen ilçe Başkanı Seyfullah Akkaya, TBMM'de kavgalara neden olan 4+4+4 Kesintili Zorunlu Eğitim” konusundaki tartışmalara dikkat çekerek, bir açıklama yaptı ve 8 Yıllık Kesintisiz Zorunlu Eğitim 28 Şubat Bakiyesidir. Bu garabet, bir an önce ortadan kaldırılmalıdır” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekilleri tarafından Meclis Milli Eğitim Komisyonu'na gönderilen zorunlu eğitimin kademelendirilerek 12 yıla çıkarılmasını öngören kanun teklifi ile ilgili yapılan tartışmaları izlerken, eğer ilköğretim ikinci kademede açıktan okumaya kapı aralanırsa kızların okullaşma oranı düşer, çocuk gelin sayısı artar, kızlar okumalı gibi ‘kızlar edebiyatı' yapanlarla, yıllardır üniversite kapılarında ‘kızların başına dünyayı yıkanların' aynı çevreler olduğunu görüyoruz” diyen Başkan Seyfullah Akkaya, ‘Haydi Kızlar Okula!' derken üniversite kapılarında kızlara başörtüsünden dolayı ‘Haydi Kızlar Başka Kapıya!' diyenlerin iki yüzlülükleri ve samimiyetsizlikleri yüzlerinden akıyor.

Mesleki eğitime zarar veren 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim ve katsayı uygulaması ile ilgili ‘Meslek Lisesi Memleket Meselesi' diye gazetelere ilan veren ve feryat edenler, mesleki eğitimin önünü açacak kesintili eğitime çekince koyarak yalpa yapıyorlar. Kesintisiz eğitim dayatılırken dilini yutan, kabuğuna çekilen TÜSİAD, ne hikmettir bilinmez ama şimdi dile geliyor. Bunun adı tek kelimeyle samimiyetsizliktir. 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitim 28 Şubat bakiyesidir. Eğitimde vesayetin kendisidir” diyerek 4+4+4 Kesintili Zorunlu Eğitime” destek verdi. Gelişmiş ülkelerin hiç birinde 8 yıl kesintisiz uygulaması yok” diyen Akkaya, Bu garabetin bir an önce ortadan kaldırılmasını istedi.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı